Autor: admin

Je možno předělat na LPG vozidlo s přímým vstřikováním paliva do motoru?

Ecoboost: With EcoBoost's direct injection, fuel is injected into each cylinder of an engine in small, precise amounts. Compared to conventional port injection, direct injection produces a cooler, denser charge, delivering higher fuel economy and performance. (01/06/2008) (low resolution image)

V automobilovém průmyslu se v poslední době stále častěji objevují motory s přímým vstřikováním paliva do válce. Z tohoto důvodu i výrobci LPG zařízení jsou nuceni upravovat strategie pro tyto typy motorů. Momentálně jsou v nabídce instalace 5 generace s tekutým vstřikováním plynu (jako např. nizozemská společnost VIALLE) což znamená, že po přepnutí motoru na plyn již není možné zpět přepnout na klasické palivo. Dále jsou k dispozici i instalace 4 generace sekvenčního vstřikování plynu v těkavé fázi což znamená, že kombinují plyn s cyklickým dostřikem benzínu z důvodu ochrany vstřikovacího systému.

Každé z řešení je specifické pro určitý typ motoru a optimální řešení je zvoleno dle kódu motoru. Pro tyto typy motorů se nedoporučuje používat univerzální řešení instalace, jelikož by mohlo dojít k rychlému poškození vstřikovacího systému.

Tagi:

O autorze